Перейти к содержимому

Фото
- - - - -

Шаг в Новую Эру

нэ телеграм творчество конкурс

• Закрытая тема Тема закрыта
33 ответов в этой теме

#21 АДСКИЙ БЛОК

АДСКИЙ БЛОК

Горожанин

• Members
  • 21 сообщений

Отправлено 21.12.2024 21:43

Передмова

Рекомендую прочитати есе мого брата перед ознайомленням із цим текстом, або після прочитання мого. Моя історія — це спін-оф його історії, або навпаки. Приємного читання.

Глава 1: Липень 2009

Трава здавалася зеленішою, а ночі — красивішими. Літні канікули тільки-но почалися. Ще одна ніч за комп'ютером — канікули й юний вік дозволяють сидіти до ранку без жодних турбот. Однак цього разу все було по-іншому: у наше невелике село нарешті провели діалап-інтернет. На сірих колонках Genius грає Linkin Park — на гучності не більше 5%, адже хоч я і рокер та анархіст, розбудити батьків означало кінець моєму маленькому світу анархії.

Темну кімнату освітлювало лише синє сяйво такого рідному оку 4:3 монітору. Кажуть, це світло виділяє радіацію, але на колонці стояв кактус — значить, боятися нема чого. Діалап-інтернет — штука цікава: він вчить цінувати кожен кілобайт інформації. Швидкість завантаження — 3 КБ/с. Щоб завантажити картинку розміром 800х600, потрібно було чекати 1-2 хвилини. Альтернативи не було: інтернет-пакет 2G коштував дорого і був недосяжним, та і мережа ловилася лише біля вікна.

Я майже нічого не знав про інтернет: як шукати інформацію, як спілкуватися, і як це все працює. Минулого року один хлопець із міста, що приїжджав до нас в село на канікули до бабусі, розповідав про WoW. Я був знайомий з Warcraft III та Frozen Tron, але РПГ, у яку грають тисячі людей одночасно в реальному часі, здавалася фантастикою. 

Діалап давав зазирнули в найменшу щілинку, що роздивитися той “інтренет”, але чесно, цього було більш ніж достатньо. Більшість інформації можна було дізнатися в гуглі з прев’ю сайтів, картинок там не було а лише вирізки тексту, тому вантажилося все досить швидко. Так я відкрив для себе термін ММОРПГ

Тоді, вночі, я відкрив Google і ввів пошуковий запит "ММОРПГ". Я відкривав кожен сайт залипав на скріншоти і міг лише догадувався як ці ігри граються. Довгий скролінг привів мене до того самого завітного сайту "nura.biz". Там була велика кнопка "Створити персонажа". Що я і зробив, мені дуже подобалися 2д арти і мальовка , потім — "Грати". В мене була лише надія і мрія, я майже цілком був впевнений, що нічого не загрузиться ще дуже довгий час, можливо і ніколи. Поки все завантажувалося, я пішов на кухню зробити чай і бутерброди. Коли повернувся через 20 хвилин, на моє здивування гра запустилася. Я стояв у центрі іллу, не розуміючи, що відбувається. Час переходу між локаціями (нап. центер іллу ратуша)  займав до 5 хвилин, але це не зупиняло мене. Цілу ніч я досліджував світ Нюри. Текст я звісно не читав, це було скучно, проте грав в свій point-and-click - шукав нових НПС і локації. Навіть зумів зайти в дуелі і зіграти бій з скелетом.

Глава 2: Спільні пригоди

Наступного дня я побіг до брата, який жив за 300 метрів. Ми повернулися до мене і цілий день проводили за грою. Мій перший персонаж лучник ters3456. Пам’ятаю як ми одягали його в новий шмот і просто верещали від захоплення. У брата ще не було діалап-модему, тому ми грали разом на моєму комп'ютері. Це був лучник з мудрістю який міг бафати себе діч. Ми не розуміли поняття класу чи підкласу, але отримували неймовірне задоволення від прокачки. На наступну ніч я закину клієнт гри на скачку в старий-добрий “Download Master”, що дозволить спалювати час літніх канікул ще швидше.

Коли брату нарешті підключили інтернет, гра набула нового сенсу. Ми створили нових персонажів: я — АДСКИЙ БЛОК, брат — Dark Oryk. Щодо Dark Oryk, мені пам’ятається як ми придумали цей нік разом, на моєму компі. Для нас це була класична схема: епічний прикметник + слово, пов'язане з грою. До мого ніку питань немає, тут все чітко по схемі. А от Orc було занадто банальним тому ми використали ім'я Урюк із Готики 3, орк з першого містечка (готика 3 классика, але 2 назавжди в сердечку як краще РПГ). Так, Uruk було б граматично правильно але кого це тоді хвилювало.

З осені того року ми проводили в грі величезну кількість часу, і навіть беремо досить активну участь у житті ком'юніті гри, спамимо форуми (ми нарешті дізнались що це таке і як працює), беремо участь в конкурсах і просто кайфуємо від гри на всю. Варто відмітити що я був менш соціально активним в грі, роль грав міг характер а ще мовне питання. В той час це сприймалося як правило гри треба спілкуватися на ру. Але робити це хлопчику з українського села з Заходу України було дуже важко. Мозку ледь вистачало кнопки правильні тикати, а тут ще треба на інший мові витягувати з себе речення яке мало мати хоча б логіку. Тому говорив в грі в загальному я мало, і не сильно рвався в клан, де спільнота і спілкування було в пріоритеті. Сігма мейл мейнталіті, що тут скажеш, хотів грати сам, в своє задоволення, ні з ким не змагаючись за циферки в графі рейтинг.

Говорячи про рейтинг, для мене завжди легендами залишаться макентош і крик, які були першими фул артами (для мене як мінімумі). Дивися хаоти з ними і чекав на прогрузку кожної шмотки по 3 хв, вони були мега епічні, цифри урону які вилітати від них зберігаються в блокнотик що потім показати довжину цифри після мінуса іншим.

В той час ми з братом ми вже 12+ левели, страшні дядьки, ми вперше всерйоз задумуємося про донат. Переказ з картки і веб мані нам не світить, але була одна лазійочка. На сайт саба, ще старому, зеленому, який був зроблений в юкозі (в кого тобі не було сайту на юкозі?) був спосіб оплати картками поповнення мобільного рахунку. Ми збирали гроші з кишенькових, а потім, в суботу, коли в селі був ринок, находили баригу в якого ми за 40 грн купляли поповнення на 30 грн, код від якого ми акуратно стирали копійкою і відправляти сабу в пп. Отримували за це здається 2.5г, чи щось в тому районі. Так Нова Ера познайомила нас з поняттям торгова націнка. Голд в той час був для нас дуже цінним, адже навіть фармити дроп ми не вміли, та і не хотіли, чілити хаоти було набагато веселіше. Тому за голду ми купляли слитки, щоб продати за талли і одягнути свого перса в гос. Сурові часи, що скажеш.

Глава 3: Розчарування

З часом гра мені стає все менш цікавою, дивлячись на це зараз, в ретроспективі, розумію, що все це через те, що я пішов за метою і почав качати блока по причині, що на той час навіть гос блок в пвп був імбою. Так, зрадивши себе, і пішовши на поступки з грою, я все менше починаю грати. Так були бійні, турніри на яких я займав призові місця і мясорубки, але радів я перемогам все менше.

Тому я звертаю свій вектор в іншу сторону соціалізація. На той час брат вже був в ОнД, потім перебрався в Братство Огня. Старий клан, навіть на той час. Тому я з тремтячими руками пишу заявку на форумі БО, де говорю що мені через 2 місяці вже 16 і я адекватний (ні, я вже ще шкіла яка нічого не розуміє, ні в житті, ні в грі). Завдяки допомозі брата який вже був там великою шишкою, мене приймають без зайвих питань і тепер я чалюся в клані. Так, розмови в КЧ/АЧ, бій за точки і кланові паландури приносять в гру нове світло. Особливо приємно було брати шмот з казни.Тоді ще було “Радіо Нової Ери”, крутилося на якомусь рандомному сайті, а замовляти музику можна було в скайпі. Ведучою була якась дівчина, чи жінка, це прямо під час написання чомусь згадалося, забавно. Не зважаючи на соціальний актив гри мене вистачить ще на півроку.

Намагаючись пробути інтерес до гри я створюю нових мультів, яких качаю до 11. Гра на низьких рівням ще досі подобається, адже зміна сцен все ще швидка і грати цікаво. Все ж таки в році 13-14 я видалив гру і рухаюсь далі по житті.

Глава 4: Повернення

Універ, робота. Короткий опис моїх останніх 10 років. Не подумайте, мені подобається своє життя, і даний стан речей. Є робота від якої я зараз кайфую хоча бувають моменти коли дійсно важко вивозити робочі моменти. Але я дуже багато нових речей яким я навчився зокрема комунікації і софт скілам, навіть більше я тепер маю змогу спілкуватись з людьми з усього світу і організовувати робочі процеси англійською.

І десь тут в брата стається рандомний напад ностальгії і він заходить в нюру, спамить мене скрінами з клієнту нюри в тг і тд. Я до цього звик, стабільно в 2 роки він так робить і ми згадуємо старі-добрі. Але я вирішив і сам зайти, навіть створив нового персонажа DumbleDoor (це я повністю розкрив своє знання англійської придумавши самий дебільний каламбур на тему “маг” який зміг). Слово за слово і ми починаємо грати разом, допомагаємо один одному з кв, ділимося дропом і разом згадуємо як проходити квести. Збираємося в діскорді щоб доплисти на Радість і добити дрейків на кв. Думаємо над тим як містичних вбивати, вигадуємо тактики. Найкраще проведення часу в нюрі на мою думку.

Взагалі гра не та якою була раніше, тепер коли нейрони вже бігають активніше і аналіз це не в баночку, можна і тактично розвалювати мобів яких в дитинстві ти боявся буквально. Вибрав собі мага без прив’язки до мети чи з думкою: “ним фармити легко”. Просто так захотілося в той момент, ні разу не пожалів. Тепер через абсолютно випадковий момент: я фармив лічів в 2д і 2 раз на одного з ГОХів попадався soyo, ми щось розговорились, навіть трохи помагали один одному з кв. І ось, я в ГОХ, максимально чілові дядьки. Подобається що тут всім допомагають, навіть хай левельні (22+) артові чуваки не соромляться спуститися на мульта, щоб допомогти тобі кв пройти, який в їх очах максимально юзлес (бо нашо воно тобі, апай 20 тут гра починається). І їх можна зрозуміти вони грають зовсім іншу нюру з підводдям і іншими локаціями про які я взагалі не знаю. Дякую ГОХам ви топ.

Вертаємося до історії. Все як колись, ми чілимо гру, з найяскравіших моментів з недавнього згадується фест в глорі, яким ми проходили без арт тіпів які самі виграють його. В нас була команда і активуючи всі свої звивини на максимум, ми комунікували і вигадували як би то виграти той фест з 4 рандомними чуваками, які теж не сильно розуміли, що відбувається і як це все тягнути. Я для себе відкрив купу страток, по типу закривати себе тінню, що скинути агро мобів з себе і тд. Так скоріш за все для вас це не нове, і всі так ще в 2006 році роби, але для мене саме це кайф розбиратись в механіках гри, досліджувати нові шлях, тактики і стратегії. Гекс який я максимально випадково виграв маючи тіму з 2 магів 18 і 19 лвла (привіт Грім). Ще згадується вечір, хоча скоріше ніч, як ми сиділи в діскорді з братом і розбирали варіанти як джагові пройти квест на арені сеху, проти вара. Де краще стріломет поставити, як байтити вара, скільки максимально фаз можна жити. Це було дуже цікаво, 5д шахи, 200 ікю муви і тд. Ми вижали аж 9 фаз, в які стріломет міг накидати по вару. А це десь 350% на кіл. Якісно проведений час.

Ліричний відступ

В загальному хотів звернутися до всіх гравців Нової Ери, чомусь ком'юніті гри (по моїх відчуттях) досить токсичне. Особливо в хаотах чи інших ПВП івентах. Я як нуб який повернувся через 10 років взагалі ніц не викупав, і мав сам вчитися грі. Вчився на своїх помилках і намагався звикнути до незнайомих мені механік, по типу сокир вара на 5 чи сальто лука. І чомусь спільнота гри подібна на якусь доту, де один місклік = побачення з твоєю мамою і смерть решти рідних. Якщо ти задаєш питання, типу “А що я зробив не так, поясніть?” в кращому випадку тебе ігнорують, а зазвичай “іді на*** удали гру”. Не знаю чи це компенсація якихось свою приколів, чи в загальному культура поводження в інтернеті така, але це просто так дико. Дивитися як 30 річні мужики піняться і рвуть свої сраки, бо ти новачок в грі і не розумієш що конкретно від тебе треба. Будьте легшими до себе і інших, банальне “це лише гра” не є аргументом для деяких з вас, але по іншу сторону екрану сидить така сама людина як ви. Допомагайте один одному, не будьте бидлом. Є купа людей які просто чілові чади, з якими один кайф гра, дякую Вам.

На цьому все історія продовжується і дописується, напевно десь зараз ми фармимо мобів, запалюючи свої нейрони мозку як новорічну гірлянду, чого і вам бажаю. Ще стільки локацій і мобів яких я ніколи не бачив, ще стільки раз я вмру, через нерозуміння банальних механік гри, ще стільки мобів я вб’ю придумавши нові стракти. І це стільки хаотів, мясорубок, бугів і гекс я виграю через тотальний рандом. Дякую Новій Ері за дитинство.

Всіх вітаю з наступаючим Різдвом і Новим роком, бережіть себе та рідних.

Покірно ваш, DumbleDoor.

• я тута, В КеДаХ и NukaCola это понравилось

#22 Super MAG

Super MAG

Горожанин

• Elite
  • 118 сообщений

Отправлено 22.12.2024 14:28

Доброе время суток, вот и я решил поучаствовать в конкурсе) 
Зовут меня Сергей, 34 года, житель Донбасса -Краматорск , ник в игре Syper MAG 
Про Игру узнал от друга в далеком 2008 году ( ему она не зашла) а я подсел....))))
в первые года играл не так часто , молодость -гульки работа и так далее. потом чудным случаем вступил в клан Балтика, в тот момент один из самых сильных кланов , интерес к игре проявилась в  других красках ,узнал что такое замесы по 5-8 часов , звонки по телефону на защиты, замесы и так далее.
В клане пробыл до последнего момента, потом  по неким причинам его расформировали, к большому сожилению..Клан Балтика был большой и дружный(спасибо администрации игры что поставили мемориал памяти о клане Балтика в Сехе)
После расформирования Балтики, мы обьеденились с кланом ХЭР, тоже одним из сильнейших кланов Нюры. Замесы продолжались, звонки ,  при замесе должен был выходить на голос, в тот момент скайп, который не выдерживал конференцию кучи людей, и за частой подвисал ужасно. не соскучишься)))
в клане ХЭР пробыл долгое время, потом после некоторых введений - усталости и так далие, интерес к игре упал , начал играть намного меньше, ну всегда был на связи и заходил когда вызванивали , ну все меньше и меньше стал появляться и меня исключили  с клана.
года полтора не играл, потом решил вернуться , вернулся вступил в клан Ордены феникса  так перезнакомились с парнями с Молдовы , Клик Миша , Же Саня ,Варабей всех не перечислишь, в КЧ было тогда весело)) с ними и сейчас общаюсь, кто играет. 
Опять наступило время отдохнуть не много от игры, люди начали потихоньку забивать, пропадать , взрослеть  - устраивать семейную жизнь и так далее.
Потом  приглашают меня в БК , вступаю в клан ,  общаемся с люди по скайпу почти каждый день, замесы продолжаются с ХЭР  ОНД, умудрялись и бухнуть по скайпу ))
перезнакомился с людьми такими как, Октябрь , Серг 75, Танос , Разик, Праведный(теперь уже) ,Чапа,Монах Юра (земляк), daggaBoy,БеСтЯрА,Алдарис и с многими другими, было много сходок клана,
получилось попасть только на одну которую организовывал Октябрь в Харьковской области, и в тот момент мы приезжали к Олегу Правидному в военскую часть в гости)
Начался 2014 год- война на Донбассе, стало не до игры ну тем не мение заходил общались по скайпу, играли не которые звали к ним выезжать с этого беспредела и так далие.
Пришло время когда игра начала потихоньку тухнуть , многие уходили в другие проекты и это коснулась верхущки и фулов клана БК , люди начали забивать , заходили редко очень, мне предложили стать главой клана БК , я согласился и началось новое испытания, организация защит ТВ, замесы, вызванивать всех, клан турнир и так далие , очень многие помогали, было не легко ну клан удавалось оставить на плаву.
Через  год может полтора  получилось многих фулов вернуть обратно в игру, вернул главенство Октябрю, ну игра стала уже не такой активной, мало замесов, люди наверное больше стали заходить для прохождения новых квестов и общения , играли развивались как персонажи так и клан...
И очередной раз пришло мое время на отдых , ну уже длительный и очень, не играл года 3-4 , в начале заходил раз в месяц, потом вообще пропал с игры, на при этом общались с некоторыми людьми, списывались созванивались, Октябрь, Олег праведный Серг 75 Танос да и еще несколько людей, не часто но созванивались.
2022 год начало полномоштабной войны, тут я вообще перестал заходить , не до этого было, много кто звонил интересовался, как дела как обстановка ... 
Вот что то клюнуло меня и месяца 3 назад я решил зайти посмотреть что тут и как , зашол и опять начал играть, некоторые даже писали что перса передали, смешно было но при этом и понятно, года 3 не наведывался) 
сейчас так и живу в Краматорске,  прилёты сирены по 18 часов,  ну нечего страшного все будет Укранина))
многое конешно не опишешь за столько лет то игры  , и многое не вспомниться, да и писатель с меня так себе не очем)))) 
так что играем , развиваемся))) надеюсь Нюра сможет вернуться в то количество игроков , которое было лет 10-12 назад, и опять сервак будет виснуть при замесах по 6-8 часов)))
и да добавлю, Нюра мне для отдыха от реального времени) 

Сообщение изменено: Super MAG (22.12.2024 15:42)

• БанкаМат, eGrey, StrongMan and 3 others like this

#23 я тута

я тута

Горожанин

• Elite
  • 1287 сообщений

Отправлено 27.12.2024 04:01

Приветствую. При поддержке NewAgeTeam  объявляем о старте творческого конкурса "Шаг в Новую Эру" .
От Вас краткая история-эссе о знакомстве с игрой в текстовом формате  .Подробности аля: " Как узнали о НЭ" , "Как начали играть " , "Кто Вам помогал" , " Что запомнилось " , " Сколько Вам было лет" нотка юмора только за плюс. Никаких ограничений в масштабе . Это ваша история становления себя в игре , о какой узнают другие игроки , действуйте . Не всегда краткость — сестра таланта .
1. Принять участие может каждый игрок НЭ независимо от уровня , класса , расы
2. Формат участия : текстовый .
3. Отправлять свои работы можно на форуме или же в наш тг канал ( в любом случае мы продублируем вашу работу.
4. Важно. Указывайте свой игровой ник в конце , дабы мы могли понять кто Вы для награды.
5. Языки: украинский , рус ( так как самые популярные в нашей игре).
Награды:
Каждый участник конкурса получит памятный приз в виде игрового подарка и символическую сумму золота .
Победитель лучшей творческой работы по мнению жюри конкурса получит памятный приз в виде игрового подарка + 50 золота.
"Победитель зрительских симпатий" по мнению игрового  сообщества НЭ по средству опроса на сутки после закрытия конкурса будет избран на нашем тг канале и получит памятный приз в виде игрового подарка и 30 золота . Работа-победитель по мнению жюри к опросу не допускается.
Конкурс стартует с момента публикации этой записи 18.12.24 до 28.12.24. 23:59 по серву.
Важно:
Состав жюри конкурса : я тута , barbie_sunshine ,  В КеДаХ
Награды могут быть увеличены в случае наполнения нашего бюджета конкурса , вашей активности в виде участия .
Работы не имеющие никакой смысловой нагрузки , на написание каких было потрачено от силы  минута не будут допущены к конкурсу, аля такие:
"Меня зовут Дима , мне было 15 лет , хочу голд".
https://t.me/nuratopgame

И так. Было принято решение организаторов конкурса увеличить количество призовых мест вместо 2х сделать 7 .

А именно:
Жюри конкурса как и анонсировалось будет выбрана лучшая творческая работа — 50 золота + подарок . Помимо этого каждый представитель жюри выберет по еще одному участнику-фавориту наградив каждого 30 золота + подарком. Данная 4ка не будет допущена к 2му этапу конкурса зрительских симпатий и будет объявлена 29.12.24.с 29.12.24. стартует голосование за лучшие оставшиеся неоцененные работы участников. Где будет вместо 1го призового места 3.
1 — 30 золота + подарок
2 — 20 золота + подарок
3 — 15 золота + подарок
Голосование будет закрыто в тг канале НЭ с момента старта после 24х часов . В случае одинакового колва голосов , награда призовых мест будет разделена поровну.
Помимо этого всего каждый участник конкурса получит памятный подарок и символическое колво золота по окончанию конкурса в течении 24х часов.

Спасибо всем за ваши работы!Какие останутся на форуме как память и ностальгия былых золотых лет нашей любимой игры .
  • Pravedniy нравится это

#24 Elite

Elite

Горожанин

• Elite
  • 143 сообщений

Отправлено 28.12.2024 15:39

Свой путь в игре я начал в 2008году,а про игру узнал где-то за год до этого от своего кореша,а он в свою очередь узнал от своего одногруппника,который тогда имел 16 уровень,что на тот момент было весьма солидно,но так как я ещё не имел своего ПК,то я просто смотрел как мой друг бьёт скелетов на арене.Бил он не долго и очень быстро забил болт на игру,и я как бы тоже,но потом у меня появился ПК,и не сразу,но как то мне вспомнилась эта игра.Со второй попытки я понял что хочу играть варом,и долго мучая скелетов,а потом импов на арене  я получил долгожданный 8 уровень и попистил по тихому в сех за подклассом.Все кто начинал в то время знают что это был тот ещё поход,онлайн был солидный и другой раз невозможно было дойти даже до Равенна что б тебя не гопнули.И вот собрав команду единомышленников я как то добрался туда и понял что мне нужен перестат,так как мои оу не подходят.Пошел я дальше кошмарить импов пока не насобирал нужное количество талл,и со второй попытки стал варваром копейщиком.Дальше пошли подземка илла,а потом уже и вм,и каким-то образом я дорос до 13 уровня,купил себе крафт шлем(перед этим закинув в игру 50грн)и фулл гос,за который мне ещё пришлось доплачивать голдой так как талл тогда не хватало катастрофически.В это же время я вступил в клан Найт стренжерс,после чего как оно бывает благополучно забил на игру года на 2.Возвращатся мислей не было,но как то видюха на моем компе приказала долго жить,и пришлось мне пользоваться встроенной,смотреть фильмы и играть в к.с 1.6 ее хватало,на что то большее нет,тогда я и вспомнил про супер современную 2д игру и решил зайти узнать шо там да как.Создал нового персонажа под ником Elite,и начал потихоньку не спеша играть себе хаоты.Паралельно с этим я стал отцом и моя жена сидела в декрете,и как то проходя мимо меня спросила во что я играю,я естественно ответил что это супер пошаговая ММОРПГ для самых умных и развитых людей планеты земля и играть в нее могут только избранные,и нефиг ей даже пробывать,все равно ничего не выйдет.Ну вот она создает мага под ником Нaтaли и спустя пару лет у нее был маг 21 уровня состоящий в клане БК,а у меня всех также варвар 15-16 уровня,и я надолго остаюсь для все просто как муж Нaтaли из БК .Не буду углубляться в то как она играла,кто бил мобов,а кто тупо пистел на Скайпе,это уже другая история.Но в какой-то момент дочь подросла,жена забросила играть ,и я решил что пора выходить из тени ,и начал наконец играть дальше своим персонажем,поднимать репутацию,имя и т.п.И вот так не спеша,забивая иногда болт на годик другой,я добрался до 21 уровня,прикупил себе арт бронь в кредит и подался искать клан в котором мне помогут с квестами.И так я попал в ГОХи,где и нахожусь по сей день,и пока никуда не собираюсь,чилю в хаотах,делаю ёжки,и потихоньку апаюсь.Думаю что никому не интересно как я апался, сколько у меня артов,где я взял на них голду и т.п.по этому не буду углубляться в эту тему, основные моменты я передал, остальное думаю и так всем понятно.
P .S
Немаловажным,а возможно и самым главным фактором почему я,да думаю и не только я, до сих играют является общение в игре,ведь за эти годы мы все стали уже как родные,кто то даже женился познакомившись здесь,что тут говорить моя жена крестила ребенка у подруги с которой познакомилась в игре.Очень не хватает сходок,сначала ковид,теперь война,а ведь было так интересно собраться в портере на Черниговской(его уже и нету)послушать ДЦ, поучаствовать в конкурсах,да и просто побухать с пацанами и девчонками,надеюсь что скоро орда орков передохнет,и ДЦ устроит супер сходку на которой будет раздавать бесплатное арты).
Всем спасибо за внимание, желаю счастливых новогодних праздников без ракет шахедов и всей этой залупы,верю что в следующем году настанет мир,и все станет лучше чем когда либо.

Сообщение изменено: Elite (28.12.2024 16:15)

• barbie_sunshine, БанкаМат, eGrey and 4 others like this
Жизнь как лестница в курятнике, короткая и вся в гомне

#25 Pravedniy

Pravedniy

Генерал

• Elite
  • 1179 сообщений

Отправлено 28.12.2024 16:33

Свой путь в игре я начал в 2008году,а про игру узнал где-то за год до этого от своего кореша,а он в свою очередь узнал от своего одногруппника,который тогда имел 16 уровень,что на тот момент было весьма солидно,но так как я ещё не имел своего ПК,то я просто смотрел как мой друг бьёт скелетов на арене.Бил он не долго и очень быстро забил болт на игру,и я как бы тоже,но потом у меня появился ПК,и не сразу,но как то мне вспомнилась эта игра.Со второй попытки я понял что хочу играть варом,и долго мучая скелетов,а потом импов на арене  я получил долгожданный 8 уровень и попистил по тихому в сех за подклассом.Все кто начинал в то время знают что это был тот ещё поход,онлайн был солидный и другой раз невозможно было дойти даже до Равенна что б тебя не гопнули.И вот собрав команду единомышленников я как то добрался туда и понял что мне нужен перестат,так как мои оу не подходят.Пошел я дальше кошмарить импов пока не насобирал нужное количество талл,и со второй попытки стал варваром копейщиком.Дальше пошли подземка илла,а потом уже и вм,и каким-то образом я дорос до 13 уровня,купил себе крафт шлем(перед этим закинув в игру 50грн)и фулл гос,за который мне ещё пришлось доплачивать голдой так как талл тогда не хватало катастрофически.В это же время я вступил в клан Найт стренжерс,после чего как оно бывает благополучно забил на игру года на 2.Возвращатся мислей не было,но как то видюха на моем компе приказала долго жить,и пришлось мне пользоваться встроенной,смотреть фильмы и играть в к.с 1.6 ее хватало,на что то большее нет,тогда я и вспомнил про супер современную 2д игру и решил зайти узнать шо там да как.Создал нового персонажа под ником Elite,и начал потихоньку не спеша играть себе хаоты.Паралельно с этим я стал отцом и моя жена сидела в декрете,и как то проходя мимо меня спросила во что я играю,я естественно ответил что это супер пошаговая ММОРПГ для самых умных и развитых людей планеты земля и играть в нее могут только избранные,и нефиг ей даже пробывать,все равно ничего не выйдет.Ну вот она создает мага под ником Нaтaли и спустя пару лет у нее был маг 21 уровня состоящий в клане БК,а у меня всех также варвар 15-16 уровня,и я надолго остаюсь для все просто как муж Нaтaли из БК .Не буду углубляться в то как она играла,кто бил мобов,а кто тупо пистел на Скайпе,это уже другая история.Но в какой-то момент дочь подросла,жена забросила играть ,и я решил что пора выходить из тени ,и начал наконец играть дальше своим персонажем,поднимать репутацию,имя и т.п.И вот так не спеша,забивая иногда болт на годик другой,я добрался до 21 уровня,прикупил себе арт бронь в кредит и подался искать клан в котором мне помогут с квестами.И так я попал в ГОХи,где и нахожусь по сей день,и пока никуда не собираюсь,чилю в хаотах,делаю ёжки,и потихоньку апаюсь.Думаю что никому не интересно как я апался, сколько у меня артов,где я взял на них голду и т.п.по этому не буду углубляться в эту тему, основные моменты я передал, остальное думаю и так всем понятно.
P .S
Немаловажным,а возможно и самым главным фактором почему я,да думаю и не только я, до сих играют является общение в игре,ведь за эти годы мы все стали уже как родные,кто то даже женился познакомившись здесь,что тут говорить моя жена крестила ребенка у подруги с которой познакомилась в игре.Очень не хватает сходок,сначала ковид,теперь война,а ведь было так интересно собраться в портере на Черниговской(его уже и нету)послушать ДЦ, поучаствовать в конкурсах,да и просто побухать с пацанами и девчонками,надеюсь что скоро орда орков передохнет,и ДЦ устроит супер сходку на которой будет раздавать бесплатное арты).
Всем спасибо за внимание, желаю счастливых новогодних праздников без ракет шахедов и всей этой залупы,верю что в следующем году настанет мир,и все станет лучше чем когда либо.

Це круто ) ми тут дійсно велика сім'я
Слава Україні

#26 StrongMan

StrongMan

Горожанин

• Members
  • 104 сообщений

Отправлено 29.12.2024 00:47

Це круто ) ми тут дійсно велика сім'я

лиш Петрособаку в школу-інтернат віддали :lol:

#27 я тута

я тута

Горожанин

• Elite
  • 1287 сообщений

Отправлено 29.12.2024 15:30

Привіт всім.
Чудова ідея для конкурсу, дякую за організацію. Хочу поділитися і я. Почнемо з самого початку, першого персонажа, перших перемог і поразок)

Акт І. Знайомство, передісторія, перші кроки.

(10:20) варвар124 приватно [БуКвАp] : не перевидьош у моего друга игрок макентош тошо на 23 уровне то те хана

attachicon.gifзображення_2024-12-19_212324768.png

Офіційною датою знайомства з грою я вважаю 05.04.2009 коли мій брат зареєстрував свого першого персонажа - ters3456. Мій перший персонаж був створений 25.07.2009 (Вамп Вар_, не дивіться лиш опис, бо я крінжую). Брату про кльовість гри я повірив одразу, а от інтернет мені провели лише влітку того року, про нього до речі трохи детальніше нижче. Ми в своєму селі на 300 людей були повністю відрізані від цивілізації, навіть 2G зв'язку тоді толком не було (село лежить в долині) і всі користувалися звичайними стаціонарними телефонами. Тобто типовий час проведення був футбол, пошаритися в лісі, сходити на річку, пограти в варкрафт, козаки і готику 2 (чудове дитинство до речі, дякую). Як же сильно світ поділився на до і після з нашим Dial-up від Укртелекому. Аж 32 Кбіт/с, забиває телефонну лінію. Ти граєш хаот а мамі хтось дзвонить або вона хоче подзвонити - і ти програєш в всіх сенсах цього слова.
        З цими першими знаннями про інтернет ми влетіли в цей світ, де вже сиділи з розумними лицями люди першої хвилі, але і зелених як ми вистачало. Найкращий спогад як ми з братом вперше збираємось в грі щоб сходити в Глоріад (ми були 6 і 7 рівнем), на нас нападає інша команда (лучник з оцим смішним нагрудником в формі кубиків преса, а в тебе від адреналіну аж очі трясуться бо ти хочеш все зробити правильно і походити!). Абсолютно весь геймплей того часу складався з організованого хаосу - всі бігли в хаоти, бити павуків, просто бити один одного біля Ілу, мені на момент першого персонажу було ммм 12 років, в голові пусто і гуляє вітер, а я нарешті дорвався до інтернету і інших людей з якими можна грати. Ви можете не вірити але рік часу весь геймплей був просто отримати задоволення - я за будь який двіж, ми скрізь ходили і шукали, це було прекрасно наївно, що я і про все дитинство можу сказати.

Акт ІІ. Перші стратегії, Кочівники та відкриття горизонтів, технічні проблеми.

(19:23) Dark Oryk : Тут був я ( у чвяка)

attachicon.gifБезымянный.JPG

Як і в більшості історій тут, перші персонажі рідко доживають до старості, мій почив на 13 рівні наприклад. Після першого досвіду життя тривало, брат також почав качати нового блока, а я одразу сконцентрувався на варварі, а потім вже паладині (Dark Oryk). Це і був мій персонаж яким я грав аж до 2014 року, коли вперше покинув проєкт. З часом, як і реальним так і ігровим, починало приходити розуміння певних процесів, монке навчався і почав розробляти стратегії. Маленького жреця-орка побачили Кочівники - насправді легендарний клан, який дав мені перші знайомства, досвід командних боїв і насправді людей з якими я товаришую і зараз (привіт, ПРИХЛОПе). Я навіть не пам'ятаю яким чином мене туди взяли, я просто досить соціальний і чіловий хлопець, старався вчити російську щоб мене розуміли, і ось я тут. Я затягую туди ж брата, який потрохи втрачав інтерес до гри але ще залишався активним, і починається справнжє мнєсо.
        На хвилинку це все відбувається в межах двох років - перші кланові заміси, перші інтриги дорослих людей, на срачі яких ти дивишся з відкритим ротом. Я з теплотою згадую якісь вечірні трештоки в клановому чаті, перші в житті скайпи, які в мене неймовірно лагали через жахливий інтернет. Бувало так, що в перші заміси я влітав і не встигав кинути обнову + тюрю (так так, той геймплей все ще топ), бо картинки персонажів не могли завантажитись. На форумі десь є теми як я просив людей кидати файли їх клієнтів, аби я за ніч завантажив їх і підкинув собі в папку, особливо бісили артовики з анімаціями на мегабайти :D, і люди навіть допомагали!
        Взагалі певним чином Нюра стала для мене промо екзаменом до реального життя, бо в школі це все не відбувалося ще або було в дуже обмежених дозах. Коли всі ці історії на екрані розгорталися в страшних розмірах - сімейні мелодрами та Супермама зараз це просто смішно. Соціальна взаємодія затягувала значно більше ніж дрочіння скорпіонів тому я одразу сфокусувався на кланварах та хаотах, це щоб зараз люди мене не висміювали чого я не знаю як працює бійня - бо я там ніколи не був, хоча ратник одяг мав ехехехе. Ми помаленьку дорослішали, гра змінювалася, Адміністрація розуміла що треба тримати всіх в тонусі і почала розвивати нові системи і тактики, люди почали переглядати свої погляди на гру. Я стаю трішки менше грати у зв'язку з ДПА, першими коханнями і так званим реальним життям, але все ще стабільно заходжу повигравати хаоти, в чому я був дуже вдалим я вважаю. Люди з цього клану стали першої сім'єю, групою по інтересах, а цього так не вистачало в маленькому селі де важко знайти однодумців. Сподіваюсь з ними все добре, і тих кого я пам'ятаю і тих кого вже забув, ви кльові, дякую вам!
        В той період в мене почала вперше рости борода, перші прищі і в грі я компенсував це як тільки міг - я міняв раси, класи, стратегії, гілки. Ким я не був! Магом-вампіром? Та легко! Орком-жрецем? Дуже легко я б сказав. Джагернаутом-тролем? Оу єєє, давайте сюди! Жирним блоком-антифізом? Давайте сюди ножа! Це якраз те відчуття свободи де ти можеш робити що заманеться і тобі хочеться ще (я вважаю це краще за наркотики, хлопці і дівчата). В тому хаосі я знайшов спокій, такий собі компенсаторний механізм за реальне життя, де відбувалися теж певні події але вони не стосуються гри, нікому не хочеться читати про хвороби і смерті коли це зараз нас і так оточує. Це був найцікавіший і найепічніший період, який я не хотів би повторювати напевне, щоб він і залишився таким.

Акт ІІІ. ОнД, непорозуміння, загострення соціальної справедливості.

(18:38) НиКоТиН приватно [Dark Oryk] : ты Dark Clow?
(18:39) Paul приватно [Dark Oryk] : ну, как же так... на тебя вон, люди рассчитывают.
(19:39) MCTrane -> [Dark Oryk] : да, он DarkClow.

attachicon.gifгиа))).gif

Але всьому спокійному і чудовому приходить кінець, в моєму випадку це стало злиття АС та Кочевників в Мисливців на драконів. Спершу це звичайно захват, гордість про перехід, відповідна аватарка на форум (ну люблю я такі штуки і символізм). Якось з пубертатом з'являється агресія, бажання щось доводити, перші розуміння політичних процесів, перші проблеми на цьому фоні - ми летимо в сраку дорослості. Навряд чи хтось дочитав сюди, але це дуже добре відчувається описувати те, що лежить десь так далеко і міцно спить, я зараз розплачуся в почутті вдячності людям з мого першого клану, Праведний, навіть тобі!!! 
        Після затяжних баталій в ОнД гра стає більше схоже на марафон і я починаю відставати від темпу решти, дуже нервує ставлення певних людей до моєї мови (я так і не навчився писати нормально), багато хто з Кочевників забиває на гру або ліває з клану і чим я гірший? Залишаючи там частинку себе, я тікаю в вільне плавання, поступово зникаючи з радарів гри бо скоро ЗНО і університет, а я тут гоблінів ганяю по екрану? Так і проходить третій та четвертий рік гри - я все ще смішний чілгай в хаотах, мене всі пам'ятають (я був рекордсменом по кількості мовчанок, юнацьке его рвало на атоми), але десь я вже трохи не тут, а біжу туди в далину, як спільнота мертвих поетів я хочу розгулятися десь, декламуючи Симоненка серед закинутого саду. "Я - Романтика" (а Хвильовий лузер).
        Зміщення фокусу з гри далося в знаки, я трохи пропустив але все ще тримав удар і давав по голові в хаотах, підтверджуючи титул чемпіона саме там. І тут до мене звертаються в приватні з цікавою пропозицією ехехех)

Акт ІІІІ. БО, сонний період та параліч.

(22:09)  : Игрок Dark Oryk провел обряд очищения для игрока chipp

attachicon.gifСпарта ).JPG

Хлопці з БО кличуть мене в свою маленьку кльову компанію! Це стало досить несподіваним але теплим періодом в грі, де ми тусувалися в маленькому спокійному клані, обговорюючи якісь ігрові моменти та просто добре проводячи час. В якийсь момент в нас став стабільний онлайн і ми навіть подумали ОГО зараз як влетимо в світ великих хлопців, але це розчинилося так само швидко і смачно як і створилося (стрелок, я тебе таки знайшов, хоч і не в БО вже). Маленький спалах адреналіну мозку перед затяжною комою, ніби я на дев'ятці дріфтував перед клубом і влетів в дерево - все як в тумані, тобі все ще весело від дрифту але далі переїзд в місто і гуртожиток технічного університету. 
Як сумний старий ведмідь (до того ж вже спермотоксикозний, 16 років), я лягаю в ігрову сплячку, прощаючись з грою як здавалося б назавжди. А далі стрімголов починається нестись війна, університет, перші серйозні стосунки, перші роботи, справжні друзі, розбите серце і повний набір моєї романтики, це була чудова юність незважаючи ні на що. Про гру не згадував, лише часом, сидячи в гуртожитку залітав в хаот, щоб ракнути там бо з'явилися прийоми, переробили фази бою і руху і з плачем вийти з гри, відчуваючи, що овнять вже тебе). Закінчення університету, перша робота за спеціальністю, переїзд на квартиру, подорожі закордон і максимальна попайка по всіх фронтах (грає музика з опенінгу "Теорії великого вибуху"), заручини та весілля!! Тільки тепер я хочу трохи спокою, бути знов чіл гаєм, і тут настає той самий

Акт V. ГОХ, новий персонаж, нове бачення гри.

[19:01] NukaCola » Кровь из носа: я б залюбки але обмінів аж 0

attachicon.gifзображення_2024-12-19_210456242.png

І ось ми в 2024. Життя зовсім інше, ти вже ніби і доросла людина з трохи відповідальнішим ставленням до всього. І тут брат (який кинув гру першим хехехе) в вересні питає мене щось про нюру, якесь випадкове запитання за 3Д версію. Слово за слово діло за діло і от ми з ним вже знову тут, так сказати грейтест камбек, повне коло, змій пожирає себе і все в такому дусі. Гра змінилась і ми змінились. Це складно описати але гра в 2024 стала краще? Або я підійшов до неї з точки зору математики і систематичності. Квести стали логічними, формули працюють і коли ти знаходиш тактику як на 17 рівні вбити дукіклопа з братом або ти складаєш гайд на стріломет - аж трішки пісюнчик шуркає. Я дивлюсь вперед а там інші квести, інші задачі, я вперше в житті щось крафтив в грі! А ще нам дуже пощастило, що нас запросили в ГОХ. Така собі чіл база-реінкарнація накшталт Кочів, де ти з людьми спілкуєшся про тон, квести, батончики кіткат в АТБ і хто тут перспективний (я!). Хлопці, ви топ, дякую за веселий час в грі дитинства :)

Тож скоро Різдво Христове, а я просто хочу побажати всім безпеки, злагоди і процвітання. Дякуємо хлопцям які грають в Нюру і боронять країну. Дякуємо всім хто небайдужий і просто хоче розділити трохи спогадів і добрих моментів з іншими в такий непростий час, цьом!

Победитель лучшей творческой работы по мнению жюри конкурса "Шаг в Новую Эру" общим решением стал игрок NukaCola(https://nura.biz/com...profile/2192417)⭐ . Поздравляем и благодарим за проделанную работу , особенно древние логи и скрины . Воистину вышло круто. С душой , ноткой тех лет ! Атмосфера олда , своя борьба в НЭ ,родной брат по оружию в фэнтези мире . Эта история заслужила победы.

#28 я тута

я тута

Горожанин

• Elite
  • 1287 сообщений

Отправлено 29.12.2024 15:30

3-ка фаворитов конкурса "Шаг в Новую Эру" по мнению жюри:

От В КеДаХ игрок eGrey
https://forum.nura.b...p?/topic/49351-шаг-в-новую-эру/?p=437276 )

От barbie_sunshine игрок х_ТРОЛЬ_х

https://forum.nura.b...p?/topic/49351-шаг-в-новую-эру/?p=437314

От я тута игрок Obito Uchicha
https://forum.nura.b...p?/topic/49351-шаг-в-новую-эру/?p=437308

Каждый игрок с 3ки получает 30 золота + памятный подарок .

P.S. Победитель и фавориты не допускаются ко 2му этапу конкурса "Зрительские симпатии"

#29 я тута

я тута

Горожанин

• Elite
  • 1287 сообщений

Отправлено 29.12.2024 15:32

2ой этап конкурса "Шаг в Новую Эру: зрительские симпатии" для оставшихся работ уже стартовал. Голосуй за своего фаворита в нашем тг канале https://t.me/nuratopgame

Сообщение изменено: я тута (29.12.2024 15:34)

#30 Pravedniy

Pravedniy

Генерал

• Elite
  • 1179 сообщений

Отправлено 29.12.2024 22:06

:lol:

Слава Україні

#31 я тута

я тута

Горожанин

• Elite
  • 1287 сообщений

Отправлено 30.12.2024 15:17

2ой этап конкурса "Шаг в Новую Эру:Зрительские симпатии" подошел к концу.
Поздравляем игроков: Поворот с 1м местом , Pravedniy со 2м местом , Elite с 3м местом ,и всех участников конкурса .

Награда будет выдана в ближайшее время. Каждый участник конкурса не номинант призовых мест получает 3 золота и памятный подарок . Спасибо за ваши работы !

Прикрепленные файлы

#32 Obito Uchicha

Obito Uchicha

Горожанин

• Members
  • 7 сообщений

Отправлено 30.12.2024 16:58

3-ка фаворитов конкурса "Шаг в Новую Эру" по мнению жюри:

От В КеДаХ игрок eGrey
https://forum.nura.b...p?/topic/49351-шаг-в-новую-эру/?p=437276 )

От barbie_sunshine игрок х_ТРОЛЬ_х

https://forum.nura.b...p?/topic/49351-шаг-в-новую-эру/?p=437314

От я тута игрок Obito Uchicha
https://forum.nura.b...p?/topic/49351-шаг-в-новую-эру/?p=437308

Каждый игрок с 3ки получает 30 золота + памятный подарок .

P.S. Победитель и фавориты не допускаются ко 2му этапу конкурса "Зрительские симпатии"

Ого. неочікувано! Дякую! Було приємно взяти участь та повернутися до старих спогадів, але ще більше дізнатись про інших гравців, про супермага і троля було дуже цікаво)

#33 я тута

я тута

Горожанин

• Elite
  • 1287 сообщений

Отправлено 30.12.2024 17:20

Творческий конкурс "Шаг в Новую Эру" окончен. Награды и подарки выданы всем участникам . Всего приняло учатсие 14 игроков НЭ . Было затрачено 265 золота . Основную часть затрат проспонсировала администрация за что спасибо. Благодарим еще раз всех кто принял участие , ваши истории будут жить дальше и по окончанию конкурса . А кому захочется дополнить наш сборник он всегда сможет вписать и свою историю в эту тему.

#34 Lechler

Lechler

Старпёр

• Elite
  • 2941 сообщений
  • LocationOdessa

Отправлено 02.01.2025 21:20

Забув додати ДЦкалашнікова!

это мой скрин)

Интеллигентный человек должен иногда напиваться чтобы выдержать общение с дураками

© Э.Хемингуэй

Читать еще на тему: нэ, телеграм, творчество, конкурс

0 посетителей читают эту тему

0 пользователей, 0 гостей, 0 скрытых