Доброго вечора всім!
Вчора нарешті допланували та я вбив цього варвара на арені, і хотів би поділитися порадами для тих хто лише планує це зробити.
Тут будуть вхідні дані, хто мій персонаж, які характеристики etc:
Рівень: 17
Клас: Джагернаут
Важливі КУ: Спринт (3 рівень, 20 енергії +5 до руху) та Поглот (1 рівень, 50 енергії).
Клан: Gods of Chaos
______________________________________________________________________________________________
Почнемо з цілей, ідей та світогляду.
Епічна зброя 17 рівня з цього квесту є достатньо потужним аргументом трайхардити і вкладати сили та час щоб його завершити. Я, як найрозумніший джаггернаут в грі, прекрасно розумію, що епік меч 17 рівня додає шансів на перемогу (особливо хижо від цього стає жрецям, які дуже обмежені по мані, але також це використовується в затяжних боях з очистками, наприклад). Провівши дослідження ринку я швидко зрозумів, що пропозицій майже нема, а ті що є десь на рівні з великим, який запрошує на каву = 22 золота за один меч, і це краще, що мені запропонували. Ми люди не бідні але і не дурні, тому я почав активно аналізувати затрати на квест і чи вартує воно того (вартує!). Ціни на епіки інших класів теж стартують від 10 золота, тобто з цього можна навіть заробити грошей якщо не плануєте використовувати. Вбивати варвара та набити очки ратника є найважчими частинами квесту, на мою думку. Енівей, давайте повернемось до битви, про економіку сказано достатньо, це дорога і солідна зброя.
Підготовка до бою.
Короткий вступ. Можливо існують кращі стратегії, напитися енергетиків на 200 енергії і бігати полем бою, одягнути фул арт та/або чекати неділю Баніли, але я хочу розповісти за стратегію досить дешеву та дієву, аргументована дискусія вітається завжди. Ця тактика була складена мною і моїм братом DumbleDoor в діскорді. Айк'ю конференції било всі можливі рекорди, ми три години робили різні варіанти та все ретельно рахували. Ось що в нас з цього вийшло.
Для вбивства варвара з 4100 рейтингу (його характеристик ніде немає, але люди порівнюють його з головним мародерів, можете ознайомитися з статами в бестіарії на оф.сайті гри, ходить на 3 хекси, кидає сокири на 4 та має волю горця (не перевірено мною)) нам обов'язково знадобиться "Автоматический стреломет", ціна якого коливається в районі 3-4 золота станом на 13.12.2024 (якщо не можете створити самостійно, я не міг наприклад і купив в клані).
Нас цікавить три вміння стріломета, а саме:
Точність (+60% влучити в монстра),
Знання противника (+21% вбити монстра моментально),
Розрахований удар (+7% влучити за кожен удар, макс 4 стаки вміння).
Також важливо зазначити, що він атакує двічі за фазу бою.
Я використовував закляття Ярость (333 мани для фізовиків) на нього, оскільки це підвищує рівень загальної шкоди. Про одяг та всі цифри буде нижче.
Я не зовсім впевнений як працює Знання, але вважатимемо, що кожен удар дає +21% ваншотнути орка (привіт, наші оператори FPV!), поправте якщо це помилка, тоді доведеться порахувати все з нуля. Сам по собі стріломет буде влучати за рахунок вміння, та наносити 4-5к шкоди за удар (з ярою), майже не промахується + завжди буде мати місце шанс моментально вбити ворога (математика буде нижче). Щоб розігнати його треба мінімум 2 фази (щоб працювало вміння РУ). Я забув записати код бою (геній) але в мене стріломет майже завжди влучав в нього.
Мій одяг та стати:
Зброя: Лук костелуча (вибивається з скелетів в піздемці Іла)
Мана: 577 (реліквії мудрості 17 рівня)
Енергія: 110 (реліквія синдикату з квесту Бібліотеки)
Додаткове устаткування: Банка +30% енергії, банка +300 мани, 4 грибочки
Лук ми використовуємо для того, що нас спавнило подальше від варвара (про позицію в бою нижче), мана необхідна для того щоб двічі спробувати накласти закляття на нашого помічника (мені вдалося з першого), а грибочки йдуть на +15% до успішного касту (початковий шанс лише 45%, це трохи напружує).
Карта бою та ідеальний розклад подій (мені не можна завантажувати фото, топ, але я спробую розмістити фото на обміннику - ТУЦЬ сюди, щоб подивитися)
Ми реролимо бій до тих пір поки не отримуємо ідеальний розклад для нас (на обміннику буде показано, сподіваюсь), з врахуванням всіх факторів. Основна ідея в тому, щоб він зупинився в певній точці мапи (буде позначено на фото) а ми в цей момент знаходилися в іншій спеціальній позиції. Це зроблено для того, щоб ми могли вчасно поставити стріломет, дати йому яру та тікати скільки зможемо. На фото я намагаюсь доступно пояснити алгоритм бою, а тут приведу текстовий варіант:
1 фаза - Якщо ми не в ідеальній позиції (варвар має мати ідеальну позицію завжди до початку бою, це надважливо) - біжимо туди та одночасно міняємо лук на мечі.
2 фаза - Чекаємо в позиції на варвара.
3 фаза - Ми ставимо стріломет та намагаємося дати йому яру під прийомами. (1-2 постріли)
4 фаза - Ми біжимо вниз, уникаючи удару (3-4 постріли, п'ємо банку на ману та намагаємось дати яру якщо не вийшло)
5 фаза - Біжимо ще вниз, уважно уникаючи удару та активуємо спринт (5-6 постріли)
6 фаза - Біжимо на спринті максимально вліво (7-8 постріли)
7 фаза - біжимо вліво (9-10 постріли)
8 фаза - йдемо назустріч варвару, активовуємо поглот + спринт (11-12 постріли)
9 фаза - біжимо вліво як можемо далеко (13-14 постріли)
10 фаза - фазуємо (15 та 16 постріли)
11 фаза - банка +30% енергії та поглот (17-18 постріли)
В сумі ми маємо до 18 пострілів, щоб вбити його. Мені знадобилося лише 5 пострілів, і я зараз наведу цифри чому так. Завдяки таким смачним вмінням ми отримуємо машину для вбивства, і якщо мої розрахунки правильні то на першій фазі ми можемо вбити його з імовірністю 24.89 % (я приведу детальний розрахунок лише для першої фази, далі буду писати скорочено):
Pудар1летал = 0.6 × 0.21 = 0.126
Pвижив1удар =1−Pудар1летал = 1 − 0.126 = 0.874
Pудар2влучив = 0.6 + 0.07 = 0.67
Pудар2летал = Pудар2влучив × 0.21 = 0.67 × 0.21 = 0.1407
Противник може бути вбитий:
1 атакою - 0.126
2 атакою - (1 - 0.126 × Pудар2летал = 1 - 0.126 × 0.1407 = 0.1229
Загальний шанс вбити його на фазі 1 = 0.126 + 0.1407 = 0.2489 (24.89 %)
Далі шанси дещо зростають через активацію вміння РУ та і в цілому більше часу - більше лаку. В цілому, ви можете отримати близько 65% імовірності вбити противника через 6 пострілів (3 фази) ваншотом, вбити його просто по 4-6к шкоди шанс ще більший (довго рахувати, а сталкер сам себе не пограє). Далі для класів типу варвара почнеться важчий режим - він не зможе спринтанути і йому доведеться закривати прохід де він стояв анхегом (суперник полікується але це дасть час відбігти вниз та прожити дві додаткові фази). Для джагернаута ж це просто продовження бігу і споглядання як смачно плюється це чудо інженерної думки. Все було протестоване і закріплений результат = книжечка вже в мене!
Єдине, що мене турбує так це механізм прив'язки агро монстра. Яка ймовірність, що варвар вчепиться до стріломета і вб'є його майже одразу? На щастя зі мною цього не відбулося і я спокійно крутився навколо цього жиробасіка. Якщо ймовірність збиття агро висока - в нас є ще одна стратегія як ставити требушет в кут і бігати 6 фаз - теж більш ніж достатньо, але зараз ми ділимося лише дієвою і красивою =)
Висновок, я вже маю книжечку і майже скрафтив книжку Фаєра, шукаю команду на бійню щоб заробити необхідні очки ратника, розгляну пропозиції в грі, тут, або в чатику в телеграмі. Мої затрати на квест складуть в районі 5 золота, і я можу або заробити 15-20 або просто користуватися цим мечем чудовим (вже не можу дочекатися цього!!) Це було справді весело ввечері посидіти з другом і подумати, створити певну тактику і реалізувати її. Грати в цю гру коли ти вже дорослий зовсім інше задоволення ніж коли тобі 14, дякую, що продовжуєте тримати її на плаву (Адміністрація і звичайно ви, хлопці з ЗСУ, які тут чілите трохи).
Якщо хтось хоче підтримати монеткою для еволюції мого персонажа в машину-убівцю то я буду дуже радий, ехехе!
До зустрічі в хаотах або на джинах, де я планую отримувати 18 (кляті шкідники)
З повагою, NukaCola